Κάθε Κοιτώνας του Hogwarts έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Σε όποιον Κοιτώνα κι αν ανήκεις, έχεις έξι λόγους να θαυμάζεις τον Κοιτώνα Gryffindor.

 

Η γενναιότητα

 

 

Xωρίς τη γενναιότητα, η μάχη ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις του μαγικού κόσμου θα ξεκινούσε δύσκολα και θα συνεχιζόταν ακόμα πιο δύσκολα. Κάθε Gryffindor που γνωρίσαμε στην ιστορία του Harry Potter, με την εξαίρεση του Peter Pettigrew, στάθηκε στο ύψος των εκάστοτε περιστάσεων, ακόμα κι αν όλες οι συνθήκες φαινόταν εχθρικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, φυσικά, ο Neville Longbottom, που σε όλη τη διάρκεια της πορείας του ήταν γενναίος, ακόμα κι όταν οι χειρότεροι bullies του σχολείου καταφερόταν εναντίον του.

 

Η τόλμη

 

 

Eκτός από τη γενναιότητα, χρειάζεται πολλές φορές και η τόλμη, η στιγμιαία ορμή που σε παίρνει από το χέρι και σε ρίχνει στο στίβο της μάχης. Χωρίς αυτήν, πολλά κομμάτια της ιστορίας του Αγοριού που Έζησε θα ήταν διαφορετικά και, ίσως, ο Σκοτεινός Άρχοντας να είχε τελικά κυριαρχήσει στον μαγικό και πραγματικό κόσμο.

 

Οι φανταστικοί χαρακτήρες 

 

 

Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Fred Weasley, George Weasley, Ginny Weasley, Albus Dumbledore και Minerva McGonagall είναι λίγοι μόνο από τους δεκάδες Gryffindors που γέμισαν τις σελίδες των βιβλίων της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ με υπέροχες ιστορίες, όπου ξεδίπλωσαν τους φανταστικούς χαρακτήρες τους, που μας δίδαξαν πολλά, όσο και μας διασκέδασαν ταυτόχρονα.

 

Η παράκαμψη των κανόνων

 

 

Gryffindor σημαίνει, μεταξύ άλλων, να σπας τους κανόνες, να αγνοείς τα “πρέπει” και να γίνεσαι (κυρίως) απερίσκεπτος, προκειμένου να επιτύχεις αυτό που θέλεις. Και πράγματι, αυτή η παράκαμψη των κανόνων είχε σημαντικά αποτελέσματα σε όλη την ιστορία του Harry Potter. Αν ο Harry δε φερόταν απερίσκεπτα, δε θα είχε σώσει τη Ginny. Αν οι Marauders δεν ήταν απερίσκεπτοι, δε θα είχαν φτιάξει τον χάρτη που θα βοηθούσε τόσο πολύ τον Harry μετά από λίγα χρόνια. Αν γενικώς οι Gryffindors δεν ήταν απερίσκεπτοι, πολλές περιπέτειες μέσα και έξω από το Hogwarts δε θα συνέβαιναν ποτέ.

 

Έχει το καλύτερο φάντασμα

 

 

Ο Σχεδόν Ακέφαλος Νικ είναι το καλύτερο φάντασμα του Hogwarts, καθώς μεταξύ άλλων βοηθούσε πολύ τα μέλη του Gryffindor – για παράδειγμα έμαθε στον Harry πολλά χρήσιμα πράγματα, όπως ότι ο Sirius δε θα μπορούσε να παραμείνει στον κόσμο ως φάντασμα.

 

Το σύμβολο

 

 

Ο συνήθης συνειρμός είναι η σύνδεση του λιονταριού με το θάρρος. Πέρα όμως από αυτό, το λιοντάρι είναι επίσης σύμβολο υπερηφάνειας, δύναμης και εξουσίας για αυτό άλλωστε ονομάζεται και “βασιλιάς των ζώων” ή “βασιλιάς της ζούγκλας”. Μια λιγότερο γνωστή πλευρά του λιονταριού είναι πως πρόκειται για νυκτόβιο ζώο, πράγμα που σημαίνει πως προτιμά να κυνηγά – και γενικότερα να δραστηριοποιείται – τις νυχτερινές ώρες, που συμβολίζουν το υποσυνείδητο.