Και ναι, φίλοι μάγισσες και μάγοι, σαν βρεθήκαμε κάτω από το Καπέλο της Επιλογής, είναι σίγουρο ότι όλοι μας σκεφτήκαμε την γνωστή φράση «Όχι στο Σλύθεριν, όχι στο Σλύθεριν!» του φίλτατου Χάρι Πότερ (Ο Χαρι Πότερ και η Φιλοσοφική λίθος). Μήπως όμως, τώρα που μεγαλώσαμε, πρέπει να σκεφτούμε αν είχαμε όλοι, μαζί και ο Χάρι, άδικο;

 

Μήπως τελικά, το Σλύθεριν τα σπάει και πρέπει να αναλύσουμε το γιατί;

 

tumblr_oirp5gRRwO1vdytfro1_500

 

Γιατί είμαστε πονηροί και πανούργοι και πάντα θα καταφέρνουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (στον έρωτα, στον πόλεμο και στο Σλίθεριν όλα επιτρέπονται!)

 

tumblr_ohkqng1Xke1qk8rzpo1_500

 

Γιατί έχουμε φιλοδοξία να γίνουμε ηγέτες και είμαστε αποφασισμένοι να το κατορθώσουμε, αλλά δεν ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε.

 

Γιατί, όταν δεν μας αρέσουν οι κανόνες, τους σπάμε και ας μείνουμε μόνοι μας! Μάγισσες και μάγοι, εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σάλαζαρ Σλύθεριν, ο ιδρυτής μας, και άμα δεν σας αρέσει απλά τέλος!

 

tumblr_lx59lgeAlU1qhy35qo1_r2_500

 

Γιατί στο Σλύθεριν ανήκε και ο Μέρλιν, ο γνωστότερος μάγος όλων των εποχών, μέλος της αυλής του βασιλιά Αρθούρου και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Μάγκλς! Έτσι, για να μαθαίνετε όλοι εσείς οι Γκρίφιντορ, οι Χάφλπαφς και οι Ράβενκλόους που μας κατηγορείτε ότι δεν νοιαζόμαστε για τους Μαγκλς.

 

Γιατί όντως από εμάς κατάγεται ο Λόρδος Βόλντεμορτ και ήταν μεγάλος έστω και αν μας έβγαλε το κακό όνομα και αμαύρωσε την φήμη μας. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Πίτερ Πέτιγκρου ήταν Γκρίφιντορ και πρόδωσε τους καλύτερούς του φίλους. Επομένως, ακόμα και οι καλύτεροι κοιτώνες βγάζουν τα χειρότερα παιδιά…

 

narcissa

 

Γιατί υπήρξαν Σλύθερινς που στάθηκαν στο πλευρό του Χάρι Πότερ και πολέμησαν τον Βόλντεμορτ,  όπως ο Σέβερους Σνέιπ, ο Οράτιος Σλάγκχορν, η Ναρκίσσα Μαλφόι, καθώς και άλλοι. Πράγματι, δεν συμμετείχαν μαθητές του κοιτώνα μας στον Στρατό του Ντάμπλντορ και οι περισσότεροι θανατοφάγοι προέρχονταν από εμάς, αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς, αφενός  φταίει ο Χάρι Πότερ που δεν εμπιστευόταν κάποιον από το Σλύθεριν για να του δώσει ευκαιρία να μπει στον Στρατό του Ντάμπλντορ, κι αφετέρου  ο Τομ Ρίντλ/Άντον Μαρβόλ Χερτ μπορούσε να προσηλυτίσει ευκολότερα άτομα του κοιτώνα του. Και να σας πω και κάτι; Από την μάχη του Χόγκουαρτς διώξανε όλους τους Σλύθερινς επειδή ένας από τους μαθητές του κοιτώνα μίλησε και είπε ότι δεν ήθελε να πεθάνει για χάρη του Χάρι. Ε, δεν τους ρωτήσανε και όλους…

 

Γιατί ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για τον εαυτό μας, την καλοπέραση και την επιβίωση μας. Πού είναι το μεμπτό σε αυτό;

 

Γιατί το φάντασμα μας, ο βλοσυρός Ματωμένος Βαρόνος, αυτοκτόνησε από τύψεις όταν σκότωσε, εν βρασμώ ψυχής, το αντικείμενο του πόθου του, την Έλενα Ράβενκλοου. Είμαστε έντονες προσωπικότητες, με δυνατά πάθη, όχι τίποτε νερόβραστοι…

 

Γιατί μόνο το φάντασμα μας, και εκτός από αυτόν, μερικοί καθηγητές του Χόγκουαρτς, μπορούν να κουμαντάρουν το άτακτο στοιχειό, τον Πίβς που δεν υπακούει κανέναν. Για τα υπόλοιπα φαντάσματα που δεν τολμάνε να
αντιμιλήσουν στον Βαρόνο μας δεν χρειάζεται να πούμε κάτι νομίζω…

 

tumblr_l8nc0pGHH81qb0zfoo1_500

 

Γιατί όπως το στοιχείο μας το νερό, δεν σταματάμε πουθενά και είμαστε ασυγκράτητοι.

Γιατί το ‘χουμε με τα φίλτρα και τις αλχημείες! Σνέιπ, Σλάγκχορν άλλα και Βόλντεμορτ το αποδεικνύουν περίτρανα.

Γιατί είμαστε οι καλύτεροι στη Σφραγισματική, την μαγική ικανότητα να μην αφήνουμε τους άλλους να διεισδύουν στο μυαλό μας και να διαβάζουν τις σκέψεις μας. Οι συγγραφείς αυτών των βιβλίων, προέρχονται από τον κοιτώνα μας. Άσε που ο Σέβερους Σνέιπ κατάφερε να ξεγελάσει ακόμα και τον Λόρδο Βόλντεμορτ, ώστε να μην καταλάβει τίποτα από το σχέδιο που είχε καταστρωθεί εναντίον του.

 

tumblr_mppxa4EKKk1syf8mdo1_500

 

Γιατί το σύμβολό μας είναι το φίδι, πλάσμα ευέλικτο, ευπροσάρμοστο, θανατηφόρο, σύμβολο της Ιατρικής αλλά και της Γνώσης του Καλού και του Κακού! Καμία γνώση δεν παύει να είναι γνώση, όσο σκοτεινή και αν είναι αυτή! Επιπλέον μπορούμε  να συνομιλούμε και με τα φίδια που είναι το σύμβολό μας  με τα λεγόμενα ερπετικά! Εσείς οι υπόλοιποι από τους άλλους κοιτώνες μόνο κορακίστικα ξέρετε; ΣΧΣΧΣΧΣΧΣ (ερπετόφωνο γέλιο)!

 

Γιατί τα μπουντρούμια που βρίσκεται το εντευκτήριο μας, είναι κάτω από τη Μεγάλη Λίμνη και έχουμε πράσινο φωτισμό (το αγαπημένο μας χρώμα), ωραία δροσιά και ησυχία από τους υπόλοιπους φασαριόζους μαθητές.

 

tumblr_o0y38b9biw1r4ueyro1_500

 

Γιατί αγαπάμε την σκοτεινή μας πλευρά και λατρεύουμε να είμαστε (λίγο, όσο πρέπει) ψηλομύτηδες και κακοί, χωρίς να ισχύουν όλα αυτά απαραίτητα. Οι Ρέγκουλους Α. Μπλακ και Σέβερους Σνέιπ είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, αν θυμάστε.