O αγαπημένος Κοιτώνας της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, παρότι η ίδια ανήκει στον Gryffindor, είναι ο ασπρόμαυρος Κοιτώνας του Hogwarts, ο Hufflepuff, όπου ανήκουν οι εργατικοί, δίκαιοι και προσγειωμένοι μαθητές του Hogwarts. Συχνά οι Hufflepuff είναι παρεξηγημένοι μάγοι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τα παρακάτω προβλήματα:

 

Μόλις πεις σε κάποιον ότι είσαι Hufflepuff συνήθως απογοητεύεται, εκτός αν είναι Hufflepuff, οπότε αλλάζει το πράγμα:

 

 

Όταν σε ρωτάνε πόσες γαλέρες θα πλήρωνες για να λαδώσεις το Καπέλο της Επιλογής να σου αλλάξει Κοιτώνα:

 

 

Και συνήθως θα πρέπει να του απαριθμήσεις τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από τον Κοιτώνα σου για να πεισθεί ότι ανήκεις στους “κουλ μαθητές του Hogwarts” (που όπως όλοι ξέρουμε, εκτός από κάτι υποκείμενα σαν τον Malfoy, όλοι κουλ είναι).

 

 

Συχνά, κι επειδή ο κόσμος βαριέται να διαβάζει και συνήθως απορρίπτει ό,τι δεν κατανοεί με τη μια, οι περισσότεροι εξακολουθούν να σε υποτιμούν, αλλά εννοείται πως δε σε νοιάζει.

 

 

Όταν σε ρωτάνε ποιες είναι οι αρετές ενός Hufflepuff και χρειάζεσαι βαλίτσα για τη λίστα τους:

 

 

Όταν σου λένε ότι ανήκεις στο Hufflepuff επειδή “δεν είχαν πού να σε κατατάξουν και ξέμεινες”:

 

 

Όταν οι φίλοι σου λένε ότι δε θέλουν τα παιδιά τους να βγουν Hufflepuff:

 

 

Όταν κατεβαίνεις σε αγώνα Quidditch με φορμαρισμένη ομάδα, αλλά o Harry είναι τόσο τυχερός που πιάνει αμέσως τη Χρυσή ή ο αγώνας διακόπτεται γιατί παρεμβαίνουν Παράφρονες, χούλιγκανς, ο Γκοτζίλα, κ.λπ.

 

 

 

Σχεδόν κανείς δεν θυμάται ότι ο πρώτος που προσφέρθηκε εθελοντικά να βοηθήσει τον Harry πριν τη Μάχη του Hogwarts ήταν Hufflepuff.

 

 

Όταν αμφισβητούν ακόμα και το γεγονός ότι ο Deadpool είναι Hufflepuff: